Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Kuskusové jahodové knedlíky

0

Co budete potřebovat ?

3/4 hrnku kuskusu, 1 hrnek rýžových (nebo ovesných ) vloček, 2 vejce, stévie ( nebo jiné sladidlo ), jahody a sůl

Porce: 10 – 12 knedlíků

Na polevu: 1 polotučný tvaroh, jahody, skořici, rozpuštěné máslo

Postup:

Kuskus jsem nasypala do misky a zalila vroucí vodou, je potřeba ji nechat vsáknout. Poté jsem přidala vločky, použila jsem instantní rýžové, které běžně seženete v obchodech se zdravou výživou nebo i v Kauflandu. Pokud nemáte, použijte jemné ovesné vločky. Dále jsem přidala domácí vajíčka a pár kapek stévie. Z těsta jsem vytvořila kuličky, do kterých jsem zabalila jahodu ( nebo jiné ovoce ).

Do vroucí osolené vody jsem vložila hotové knedlíky. Jsou hotové za chviličku, vyplavou vám napovrch.

Na knedlíky jsem udělala polevu z polotučného tvarohu a rozmačkaných jahod, posypala skořicí a rozpuštěným máslem 🙂

V hlavní roli: mražené ovoce

Do knedlíků jsem použila jahody z léta, které jsem si zamrazila. Je jasné, že nejvíce vitaminů obsahuje ovoce čerstvé, taková utržená jahoda ze zahrádky, mňam…ale i mražení, vitaminy zachovává. Mražení se hodí k uchování většiny ovoce i zeleniny, máme ji tak k dispozici po celý rok.

Dejte si pozor na správné rozmrazování, nejlépe je nechat pozvolna rozmrznout v lednici. Tím se omezí ztráta vitaminu C a případný vývoj bakterií. Pokud jednou rozmrazíme, zpátky už určitě do mrazáku nedávejte, protože se v nich velmi rychle vyvíjí mikroorganismy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *