Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Salát z červené čočky

0

Co budete potřebovat?

1 hrnek červené čočky, 1 menší cibule, 2 rajčata, 1 větší paprika, 1 šunková klobása, 2 vajíčka uvařená natvrdo, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl, pepř

Poznámka: Kdo nejí maso, klobásu nemusí vůbec dávat.

Postup:

Nejprve jsem si dala vařit červenou čočku (na 1 hrnek čočky dávám 2 hrnky vody), vařím jí podle návodu cca 10 – 12 minut, mezitím jsem dala vařit i naše domácí vajíčka, natvrdo, nechávám vařit 10 minut. Nakrájela jsem si zeleninu a klobásu. Následně, když byla červená čočka uvařená jsem ji scedila.

Na oleji jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala ostatní zeleninu a klobásu. Po chvilce jsem přidala i uvařenou červenou čočku, osolila a opepřila. Salát jsem promíchala a podávala s čerstvě nasekanou pažitkou a rozpůleným vajíčkem natvrdo.

Můj tip: Můžete přidat i jiné koření nebo balzamikový ocet, dle vaší chuti. Červenou čočku a himalájskou růžovou sůl jsem koupila na stránkách Plody Přírody.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *