Co budete potřebovat ?
Na těsto: 1 kelímek ricotty, 2 lžíce psyllia, 2 lžíce chia semínek, 2 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce slunečnicových semínek, 2 vajíčka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli a špetka kmínu
Navrch: 1 vajíčko na potření a semínka na posypání (sezamové, makové…kdo, co má rád)
Postup:
Všechny suroviny na těsto jsem smíchala a nechala cca 45 min odležet. Chia semínka krásně nabobtnají a vytvoří se hutnější těsto, ze kterého jsem vytvarovala bochánky ( 4 – 5 kousků ), nařízla jsem křížek, potřela vajíčkem a posypala sezamovým semínkem.
Kaiserky jsem dala na pekáč vyloženým pečícím papírem a dala na hodinu péct dozlatova na 160°C.
V hlavní roli: Ricotta
Ricotta má nasládlou chuť a přesto je nejméně kalorickým mléčným výrobkem. Proto je vhodná i při redukčních dietách 🙂 Nezatěžuje trávící trakt a je lehce stravitelná. Obsahuje důležité množství vápníku, vitaminy B1, B2, B3 a A, minerální soli, především sodík, draslík a fosfor.
V kuchyni ji můžete použít jako nahrážka sýru, šlehačky a jiných tučnějších mléčných výrobků. Můžete z ní udělat pomazánky, náplň do dezertů nebo si upéct tyhle zdravější kaiserky 🙂