Hlavní jídla Zdravější recepty

Omeleta s bramborami a ajvarem

Co budete potřebovat?

2 brambory, 1/2 cibule, 2 vejce, 2 lžíce ajvaru, sůl, pepř, slunečnicový olej

Postup:

Brambory jsem uvařila ve slupce. Mezitím jsem si nakrájela cibuli a rozklepla do hrníčku vejce, osolila, opepřila a rozšlehala vidličkou. Brambory jsem oloupala od slupky a nakrájela na tenké plátky. Na pánev jsem dala trochu slunečnicového oleje, na kterém jsem plátky brambor s cibulí osmahla. Přidala jsem dvě lžíce ajvaru, zamíchala a nakonec nalila směs z vajec. Pár minutek jsem nechala na pánvi zapéci a podávala jsem s čerstvým salátem s uzenou parenicí.

V hlavní roli: Ajvar

Jestli milujete země Balkánu, tak jako já, tak jistě znáte Ajvar 🙂

Ajvar pochází se srbské kuchyně, říká se mu také srbský salát nebo srbský zeleninový kaviár a jde o čalamádu připravenou především z červených paprik. Je skvělý k masovým pokrmům, ale i jako pomazánka na chleba.

Přidávám odkaz na stránky, kde kupuji Ajvar já: jemný ajvar https://nuteo.cz/product/ajvar-jemny/ nebo ostrý ajvar https://nuteo.cz/product/ajvar-ostry-vyberovy-s-kousky-paprik/ V roce 2019 tento ajvar dostal prestižní ocenění za svou výjimečnou chuť na ochutnávce s 200 kuchaři v Bruselu a já se nedivím, je to fakt delikatesa.

Mohlo by se vám také líbit...