(NE) SLADKÉ PEČENÍ Zdravější recepty

Rychlé celozrnné koláčky

Co budete potřebovat ?

250g másla nebo hery, 100g žervé sýra a 2 hrnky celozrnné mouky, džem nebo malé drobné ovoce (kdo má rád sladší verzi, tak na posypání moučkový třtinový cukr)

Postup:

Máslo, žervé a celozrnnou mouku jsem smíchala a vypracovala rukou těsto. Z těsta jsem tvořila kuličky a prstem jsem udělala doprostřed důlek, tak aby se mi tam vešla náplň. V mém případě jsem plnila část malinovým džemem a část borůvkama. Koláčky jsem přendala na plech, který jsem vyložila pečícím papírem a dala jsem péct na 170°C zhruba 25 min.

Tahle dávka mi vyšla na 24 koláčků 🙂 Po vytažení můžete posypat třtinovým moučkovým cukrem.

V hlavní roli: 80% Malinový džem

Můj oblíbený malinový džem ze Srbska, je vyráběn ručně a obsahuje 80% celých malin. Je přirozeně sladký a bez přidaného cukru. Dokonce dostal tento rok prestižní ocenění za svou výjimečnou chuť na ochutnávce šéfkuchařů v Bruselu. Je bez lepku, bez konzervantů a vhodný pro vegany. https://nuteo.cz/product/malinovy-dzem-80/

Mohlo by se vám také líbit...