Polévky

Polévka z červené čočky

Co budete potřebovat ?

250 g červené čočky, 1 ks brambory, 3 stroužky česneku, 1/2 cibule, 1 ks papriky, 1 rajče, 5 lžic zakysané smetany, 1 ks bobkového listu, 4 kuličky nového koření, pepř a sůl

Postup:

Červenou čočku jsem vyprala a nechala okapat. Oloupala a nakrájela česnek, cibuli a bramboru. Papriku a rajče jsem očistila a nakrájela na kostičky. Na oleji jsem orestovala cibuli a česnek, přidala čočku, nakrájenou bramboru, rajče a papriku. Zalila jsem vodou (1 litr ), osolila, vložila bobkový list a nové koření. Zvolna jsem vařila, dokud nebyly brambory a čočka měkká. Poté jsem vyndala kuličky nového koření a bobkový list a polévku jsem rozmixovala. Nakonec jsem pomalu zamíchala zakysanou smetanu.

K polévce si můžete na sucho osmažit pečivo.

V hlavní roli: Červená čočka

Červená čočka je bohatým zdrojem železa, fosforu, selenu, zinku a vitamínu B6. Škroby obsažené v čočce se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. Rovnoměrné uvolňování glukózy je důležité také pro udržení stabilní hladiny krevního cukru, zejména pro diabetiky, ale i pro ty, kteří se snaží nějaké to kilo zhubnout.

Mohlo by se vám také líbit...